Dona

Mirades amb veu 2019

Fotografía: Médicos del Mundo

Mirades amb veu 2019

Mirades amb Veu (Miradas con voz) es un concurso dirigido a mujeres titulares de derechos en el territorio catalán. Las entidades y personas que imparten talleres pueden presentar el trabajo fotográfico de sus alumnas, o las mismas alumnas se pueden presentar a título personal.

En esta primera edición, la temática del concurso fue sobre las diferentes violencias que existen en las vidas de las mujeres, con el objetivo de crear un espacio de participación y reflexión a través de la expresión fotográfica.

Los premios se entregaron en la celebración de la jornada del proyecto ‘Teixim Futurs’ (Tejemos futuros), en Barcelona, el 12 de noviembre de 2019.

 

¡GANADORAS DEL CONCURSO ‘MIRADES AMB VEU 2019’ DE METGES DEL MÓN CATALUNYA!

La primera edición del premio ‘Mirades amb Veu’ ha sido un éxito, generando mucho interés y debate. Para Metges del Món Catalunya, ha supuesto una experiencia intensa, que nos ha permitido plantear cómo las imágenes creadas por mujeres en diferentes procesos de empoderamiento pueden transmitir ideas que sensibilicen sobre las violencias machistas.

El martes 12 de noviembre el jurado formado por Jessica Murray, Eva Parey y Lorena Ros, se reunieron para seleccionar las fotos ganadoras de las secciones ‘Mi mirada tiene voz’, ‘A partir de ahora’, y ‘Cambiamos los fundamentos’. Por otro lado, el jurado formado por equipo técnico, junta directiva y voluntariado de Metges del Món Catalunya eligió la foto ganadora de la sección ‘Juntas, actuamos. Premio especial Metges del Món Catalunya’.

Ambos jurados explican su criterio de selección: ‘Hemos elegido las fotos premiadas por su coherencia y calidad con el concurso. En ellas se ve el proceso, las dinámicas de grupo y un sentido equilibrado de la estética y de la composición entre el texto y la foto.’

Las fotos ganadoras son:

  • ‘Mi mirada tiene voz’, de Yessica María Sánchez
  • ‘A partir de ahora’, de Ambar Osadiaye Uselu
  • ‘Cambiamos los fundamentos’, de Anónima, con el texto: ‘La sororidad es nuestro futuro’
  • ‘Juntas, actuamos. Premio especial Metges del Món Catalunya’ Fotografía del grupo de Taller de foto Metzineres, con el texto: ‘Estamos preparadas para hacer algo nuevo. Compartimos un imaginario de lucha y supervivencia. Nos apoyamos cuerpo con cuerpo, mente con mente, corazón con corazón. Aunque no sonreímos todos los días ante los mejores y peores momentos estamos siempre juntas. Ni los muros de las cárceles nos separan.

 

Concurs fotografic Mirades Amb Veu 2019

Convocatòria 1r Concurs de Fotografia per la Sensibilització envers les Violènces Masclistes "Mirades amb Veu".

Mirades amb Veu és un concurs fotogràfic dirigit a dones titulars de drets que estiguin participant en programes d'apoderament. 

En aquesta primera edició, la temàtica del concurs és sobre les diferents violències que existeixen a les vides de les dones, amb l'objectiu de crear un espai de participació i reflexió mitjançant l'expressió fotogràfica.

El jurat està format per Jessica Murray, Eva Parey i Lorena Ros, i el jurat pel premi especial de Metges del Món està format per membres de la comissió per l’eradicació de les violències masclistes i LGTBIfòbia.

El premi es lliurarà en la celebració de la jornada del Projecte ‘Teixim Futurs’.

 

El jurat

LORENA ROS

Els drets humans, els abusos de poder i els conflictes en països en vies de desenvolupament són alguns dels temes que aquesta fotògrafa catalana ha tractat durant la seva trajectòria de més de 15 anys, a llocs com l’Afganistan, Rússia i Nigèria. Ha guanyat tres premis World Press Photo, el premi One World Media d’Amnistia Internacional i el POY (American Photographger of the Year) entre d’altres, pels seus projectes sobre immigració, tràfic de dones i abusos sexuals infantils. Ha participat en la Joop Swart Masterclass (World Press Photo Foundation). Ha publicat regularment a medis nacionals i internacionals i treballat per organitzacions com Metges del Món , Amnistia Internacional, Human RightS Watch i La Fundació Soros. És autora del llibre Unspoken (editorial Blume).

EVA PAREY

Fotògrafa documental i realitzadora audiovisual. Els treballs d’Eva Parey es centren principalment en temes socials i antropològics des del 2007. Al 2008, comença a treballar amb famílies gitanes basades a Barcelona, més tard viatja a països com Romania, Bulgària, Eslovàquia, Alemanya i França, per entendre el camí de vida en la diàspora. En l'actualitat està produint narracions al subcontinent indi, a Orient Mitjà, a les Illes Pitiüses, i Barcelona. Col·labora con el diari Ara, el País, i Marie-Claire Mèxic, entre d’altres. Ha treballat per organitzacions com Fundació Secretariat Gitano, Proinfants, i actualment col·labora amb Alkaria. És autora de la película Arrels Fondes, coproduït per la televisió Balear IB3.

JESSICA MURRAY

Jessica Murray va néixer a Anglaterra el 1972 i es va criar entre Anglaterra, Kenia, i estats units. viu a espanya des del 2004 i és directora de l’associació cultural. Al-liquindoi, dedicada a la formació de fotògrafs documentalistes arreu del món, i a la concepció, desenvolupament, i producció, de projectes documentals i visuals en format expositiu i d’empremta, i en mitjans digitals. www.al-liquindoi.com